2010. január 29., péntek

La buona cucina italiana

18 éves koromban jártam először Itália földjén, ahol többek között a kiváló olasz konyhát is megszerettem. Toscanában kóstoltam meg először a ropogós mandulás kenyeret, olaszul cantuccini alle mandorle, amelyet a mai napig imádok. Mindenkinek ajánlom melange, cappuccino vagy egy finom jázminos zöld tea mellé. Nagyon finom és elkészíteni is egyszerű!

A Cantuccini receptje:
300 gr teljes kiörlésű liszt
1 kávéskanál sütőpor
150 gr nádcukor
2 tasak vaniliáscukor
2 egész tojás
1 tojás sárgája
pici só
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd beledolgozunk 150 gr vágott mandulát. 3-5 cm-es hengereket formázunk. A tepsibe sütőpapírt helyezünk, kivajazzuk, majd előmelegített sütőben, 180-200 °C fokon a rudakat 20-25 percig sütjük. Ekkor kivesszük, és hüvelykujj vastagon ferdére vágjuk. 5-10 perce még visszatoljuk a sütőbe, hogy finom ropogós legyen. Buon appetito!

Ezt sütöttem ma...

Nincsenek megjegyzések: